måndag 6 februari 2012

Middag på en spik

Jag försöker skärpa mig när det gäller att ta hand om rester, för den miljöpåverkan som ligger bakom mat som hamnar i soporna är ju verkligen helt bortkastad. Tyvärr är vi inte så jätteduktiga, vi är lite för stressade, slarviga och oplanerade så det händer ganska ofta att man hittar någon burk med alldeles för gammal middag längst in i kylskåpet. Och då tar vi ändå med lunchlåda när det går, men ibland blir det en halv portion kvar, eller bara en massa pasta eller så blir det bara bortglömt.

Idag var det egentligen dags för storhandling, men jag orkade faktiskt inte. Istället blev det en snabbsväng in på Konsum och en limpa, en liter mjölk, en aubergine och broccoli. Ta da: Soppa på broccoli och skafferirester, ugnsbakad aubergine med gammal getost som inte var så god och därför inte gått åt, tillsammans med en överbliven rödbeta i klyftor och lördagens kokta potatis som blev frasiga i ugnen. Till det  knäckemackor med resten av förra veckans färdigskivade rostbiff och avokado som fanns hemma. En jäkla massa plockmat, men jag var mycket nöjd över att jag knutit ihop det som fanns och som riskerade att annars gå hädan. På minussidan dock att jag fann en knappt påbörjad limpa i kylskåpet som såg sina bästa dagar för två veckor sedan. Ah, aldrig får man vara nöjd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar