söndag 1 maj 2011

Återanvända

Min nya giv för ett miljövänligare leverne är att försöka återanvända mer. Jag har börjar nyttja min lokala skomakares tjänster för att laga och klacka om stövlar, laga väskor och fixa jackor med trasiga dragkedjor. Just nu är jag dock sur på FIX (Lindex märke), vi har två FIX-jackor hemma med havererad dragkedja och den går inte att byta hos skomakaren (själva draglåset) för det är en specialmodell. Typiskt, jag har kostat på lite dyrare jackor för att alla tre ungar ska kunna ha dem, och så går de sönder för unge nummer ett!

Nu sist jag var där lämnade jag också in min mormors gamla röda skinnväska som jag verkligen gillar. Den är riktigt sliten och sprucken, och skomakaren sydde lite här och där så att den ska gå att använda i alla fall. Fast han tyckte jag var tokig som ville laga den gamla väskan.

2 kommentarer:

  1. Hej! Jag hittade din blogg nu ikväll och har läst bakåt lite, därav en kommentar på ett halvårs gammalt inlägg :) Min son hade också en jacka från Lindex förra hösten och när vi tog fram den i våras så gick dragkedjan sönder, på vinst och förlust gick jag till affären och ifrågasatte. Fick till svar att dom haft problem med just dragkedjorna, dom behöll jackan och jag fick ta ut en ny för samma pris. Så, om du råkar ha kvar jackorna prova att reklamera.

    SvaraRadera
  2. Oj, tack för tipset! Ska prova.

    SvaraRadera