lördag 24 november 2012

Lördag hos oss

Lördag förmiddag. Hemma hos oss betyder det avklarad simskola, godisätande och tv-spelande. Just nu pågår burn-out-paradise (bilspel) i vardagsrummet. En unge som spelar, en som coachar och en liten treåring som hoppar framför bilden och ropar "Gasa, gasa!". Nu har hon övergått till att springa fram och tillbaka och ropa. Storbarnen som varit och simmat är påklädda och rena. Lilla ungen har hittat en gammal urvuxen sommarklänning som hon tagit på sig, och en lördagsgodispåse som hon generöst delar med sig av. Hon är väldigt generös med sitt godis, men sen tar det slut och då vill hon ha mer.

Vad ska vi hitta på idag då? Det börjar bli dags att planera dagen, kanske. Jag har verkligen ingen lusta att städa, tvätta och röja idag, jag vill göra något roligt. Annars känns helgen så bortkastad. Bio kanske, eller bjuda hit någon? Jag ska bara dega lite till. Jag undrar om det finns fler barnfamiljer som är så här sega. De känns som att de flesta planerar allt långt i förväg och som har helgerna inrutade med aktiviteter eller fix. Det händer väl att vi har full aktivitet också. Men om man inte planerar det i förväg känns det inte inrutat. Fast risken är förstås också stor att det roliga inte blir av alls.


2 kommentarer:

 1. Man är väl olika helt enkelt. De helger vi inte planerar (oavsett roligheter eller måste-fix) får vi inte gjort något. Vi får liksom inget gjort fast vi vill.
  Fast den här helgens myckna fixande får sig nog en törn. N och jag har visst feber. Vi orkade fram till lunch. Finns risk att jag delade med mig i fredags alltsåSorry! /Å

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, trixet är väl att känna sig själv och anpassa sig efter det helt enkelt. Facit idag för oss blev lite röj, lite slappande och en lite rolig plan för imorgon i alla fall. Stackars er med feber, vuxenfeber är inget kul... krya på!

   Radera