tisdag 13 november 2012

Om Charlotte Perellis känsla för normala människors shopping

Det finns en tidning som heter CHIC. Jag är inte direkt deras målgrupp, kan man säga. Men eftersom jag gillar att läsa sånt som är långt ifrån mig själv så ögnade jag igenom den när jag fick tillfälle härom veckan. Jag fastnade för det här citatet av Charlotte Perelli: "– Jag gör inget halvdant, jag gör det ordentligt vad det än gäller. Ska jag vara med i schlagern, ja – då kostar skorna mer än vad normala människor lägger på en årsförbrukning av skor."

Det är så roligt. Inte för att jag egentligen har något emot att Charlotte Perelli lägger 30 000 kr på ett par skor (för det var vad de kostade) när hon ska vara med i Melodifestivalen. Det får hon väl göra om hon vill. Ur resurssynpunkt (nu tänker jag på miljöpåverkan) är det väl bättre att köpa ett par skor för 30 000 än 30 par skor för 1 000 kr? För den som ändå har råd. Det roliga är att hon har en lite snäv världsbild. Jag känner nog ingen som har en årlig skobudget på 30 000 kr, och då känner jag ändå ganska många normala människor. Det här året har jag lagt kanske 1 000 kr på skor totalt. Fast hon sa ju faktiskt att 30 000 är "... mer än normala människor lägger på en årsförbrukning." Så hon har ju rätt. Ja, ja. Det är sånt här jag tänker på när jag borde gå och lägga mig.

2 kommentarer:

  1. Mm, 30000 på skor! jo, hon har rätt i att det är MER ja... Så klart att du är världens bästa mamma eftersom barnen äter groddar... Kram på dig

    SvaraRadera
    Svar
    1. :-) Det gäller att fokusera på rätt saker ;-).

      Radera