söndag 31 mars 2013

Dagens

Hej på er. Glad påsk! Idag är jag inte så melodramatisk som igår. Sjuklingen är lite piggare, och i väntan på fler sjuklingar är jag tacksam för solen, balkongen, SVT play och för att jag trots allt  påskpyntade lite på långfredagen.  Det är skönt med påskpynt. Några torra kvistar från marken under pilträdet, några färgglada fjädrar och en kruka. Vips, allt som behövs för att man ska bli lite glad när man tittar på sitt dammiga vardagsrumsfönster. Men nu lite barnprogramsrecension, eftersom det är mest sånt vi ägnar oss åt idag.

Den här gillar ungen:


Den gillar inte jag (Max och Ruby heter programmet). Kaninstorasyster Ruby är så otroligt präktig och förnuftig och stereotypt tjejig på det där söt-duktig-flicka-sättet medan lillebror Max får vara busig och tokig. Och var deras mamma eller pappa? Ska storasyster ensam ha ansvar för sin lillebror om dagarna? Inte konstigt att hon är präktig. Stackarn, hon kommer bränna ut sig när hon blir vuxen. Men den här gillar jag, och dottern också:


Creep school, heter den, och handlar om en härligt absurd internatskola för monster. Goth-tjejen Emma gillar jag mest. I detta avsnitt var hon sur och taskig och råkade trolla iväg sig själv. Härligt att slippa vara snäll och söt hela tiden. Det är sånt jag funderar över idag. Inte för att duktig-flicka-fållan verkar vara ett problem för dottern för närvarande. Just nu håller busungen på och hoppar från sängen ned i sjukmadrassen samtidigt som försöker (och lyckas!) slå till en påskprydnad med en stor hudkrämstub hon hittat i något skåp.

2 kommentarer:

  1. Barnen här gillar också Creep School. Kul med program som inte är så stereotypa :-). Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, och det fina är ju att de är mer rättvisande också :-). Kram!

      Radera