söndag 15 januari 2012

Idag kvoterar vi in Göran och Lennart

Idag skriver Underbaraclara skitbra om kvotering.

Kärnfrågan tycker jag är att det som sker i samhället idag faktiskt är en omedveten kvotering. Dvs. de med makt att anställa till viktiga poster väljer i stor utsträckning folk som liknar dem själva, vilket ofta är vita män med samma typ av bakgrund som de själva har. De kvoterar alltså in folk som liknar dem själva, men inbillar sig att de väljer objektivt. Eftersom urvalskriterierna är skeva.

Kvotering borde inte vara så laddat! När man ska sätta samman en styrelse eller en arbetsplats är det väl smart att välja folk med olika bakgrund som kan kompettera varandra. Och därmed ”kvotera” in folk av olika kön, olika etnisk bakgrund, olika kunskaper, det är ju så man får en dynamisk grupp. Men i de fall när man söker specifikt efter en kompetens som kompetterar en grupp då kallas det inte att kvotera, men det är ju vad det är. Och det är ju inget konstigt alls med det.

2 kommentarer:

  1. Precis, kvotering har ju faktiskt alltid förekommit och förekommer än. Kan knappast vara så att det är en slump att det, trots att det är mest kvinnor på mitt jobb är mest manliga chefer... och att de reser, bastar och spelar tennis tillsammans ;-)... Kram

    SvaraRadera
  2. Ja, jag tror vi måste synliggöra den omedvetna kvoteringen! Då kan man kanske ha en diskussion kring vilka urvalskriterier vi verkligen skall ha.

    SvaraRadera