tisdag 30 augusti 2011

Jobbstress

Bävar aningens inför morgondagen, jag har massor att göra på jobbet. Ett projekt ska bli färdigt imorgon, och kommentarerna som ska rättas ligger nog i min Inbox och väntar på mig. Men eftersom jag inte orkar jobba med det inatt, så är det lika bra att jag inte kollar efter. Tyvärr måste jag också skjuta allt annat viktigt jobb framför mig, så att det sedan kommer bli lika akut som detta. Inte bra, för jag orkar inte stressa på jobbet just nu. Nix. Finns ingen stressmarginal alls.

Så det måste helt enkelt lösa sig på endera sättet i alla fall. Vilket är en bra insikt i sig, som jag vunnit med åren. När man inte orkar slå mer knutar på sig själv, så får man helt enkelt låta bli. Ofta överlever man ju ändå. Önskar att jag haft den här insikten för 5 år sen, men vissa erfarenheter måste man helt enkelt erfara.

2 kommentarer:

  1. Jag snodde citatet när man inte orkar slå knutar på sig... Riktigt bra. Hoppas det blev en bra dag och att du får ta igen dig när du kommer hem. KRam

    SvaraRadera
  2. Tack, vad snäll du är :-). Dagen blev rätt bra, men tempot håller i sig. Några dagar till i alla fall, men ikväll har jag läst Harpasiones bok, åh vad bra den är.

    SvaraRadera