lördag 20 augusti 2011

Sovrum till barnrum, barnrum till barnrum, vardagsrum till kaos

Idag har det varit flyttkaos i höghuset. Lilla barnrummet har bytt plats med stora sovrummet, som nu är stora barnrummet. Problemet med att möblera om när man bor trångt är att man inte har någonstans att ställa grejorna när man röjer för det nya. Dessutom innehåller barnrummet en åbäkig men bra våningssäng med underslaften direkt på golvet (Ikeas) som vi var tvungna att skriva isär med 50 skruvar för att få ut ur rummet.

Nu är sängarna på plats, och stora bokhyllan är flyttad, men en del grejor står fortfarande kvar. Bland annat våra två bokhyllor med TV och DVD på. Rena paradiset tycker stora barnen som nu tillfälligtvis har TV på rummet, på lagom avstånd från sängen. Problemet är väl att det faktiskt blir ganska ont om plats för barnen även i det nya rummet. Men lite mer yta i alla fall, och nu ska jag plöja nya IKEA-katalogen för att få idéer till smart förvaring.

I det gamla barnrummet står nu två sängar, men snart är det meningen att yngsta barnet ska sova själv där. Om vi inte har gäster, för då får hon flytta på sig. Sen är jag och mannen inte helt överens om rummets funktion. Jag tycker inte att vi ska dedikera ett helt rum till 2-åringen när vi har så få (4 rum och kök, 80 kvadratmeter på fem personer). Jag tror inte att hon kommer att vara där, utan tycker att det räcker att hon har sin sovhörna där och sen kan vi ha ett stort skrivbord där, en bärbar dator (som man kan flytta ut när hon sover) och lite hyllor och någon byrå. Maken tycker att vi redan nu ska planera för att hon ska ha ett eget rum och anpassa oss efter det. Men det blir ju så trångt! Och sen tycker jag lite synd om stackarn som ska sova ensam i sitt rum när alla andra delar. Jag skulle egentligen vilja att hon delade rum med brorsorna när hon växt ur värsta pilla-sönder-åldern. Bröderna har ju så stor glädje av att dela, det bygger gemenskapen och tryggheten i varandra. Men det är klart, det blir svårt att få in en till säng även i deras nya större rum.

Ja ja, så går funderingarna. Vi har faktiskt varit och tittat på en lite större lägenhet i grannhuset, men det blir nog inte den. Vi är för trötta för att flytta, har ingen lust att börja renovera och är alldeles för bortskämda med den härliga utsikt vi har nu. Vi prioriterar  en grönskande vy utanför balkongen, och en glittrande skyline (nåja, över förorten...) framför yta just nu.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar