söndag 20 november 2011

Motbild!

Just nu är det en del snack i bloggvärlden om mammor som förstorar sina bröst för att se ut som de gjorde innan de fick barn. Jag kan förstå känslan, och vill inte hacka för mycket på den som väljer att operera sig. Det är lite tungt att se kroppen förändras i dagens utseendefixerade värld. Jag kämpar själv med att acceptera mina utammade bröst och mina ålderstecken.

Men vi måste kämpa emot! Jag vill för mitt liv inte att mina barn ska ärva min kassa kroppsuppfattning. Min egen mamma föraktar sin kropp, och när jag var sju år och smal som en sticka ville jag ha kjol för att inte visa mina tjocka lår. Det är ok att se ut såhär, med rynkor och platta bröst. Fasta bröst är för jungfrur! Jag har ammat tre barn i sammanlagt 5 år, mina bröst är fantastiska! Jag vill lägga min energi på annat än på mitt utseende.

Så här är min motbild. Såhär ser jag ut utan bh (men med linne, jag är lite för blyg för nakenchocker). Jag är banne mig normal, precis som du är.


Uppdatering: Hjälp till och kämpa emot den trånga normalbilden! Har du en blogg kan du lägga upp och sprida din motbild!

7 kommentarer:

 1. Modigt och vackert! Ser ungefär likadan ut, å stolt över allt min kropp klarat av! Heja dej!! :)))

  SvaraRadera
 2. Tack, heja oss! Tänk om vi vågade visa upp oss lite mer, bredda bilden av vad som är vackert och normalt.

  SvaraRadera
 3. Gillar initiativet :) Vänlig hälsning, Karin

  SvaraRadera
 4. Bra skrivet, jag håller med dig!

  SvaraRadera
 5. Anonym och Anna: Tack för pepp!

  SvaraRadera
 6. Mycket lika mina. Alldeles utmärkta!

  /e

  SvaraRadera
 7. Vackert, du är jättefin!. Såg du Mia Skäringer länken... Den är helt fantastisk... Kram

  SvaraRadera