lördag 10 december 2011

Monterat och vattenskadat

Idag har pepparkaksbak del 2 avverkats, vilket inneburit dekorering och montering av pepparkaksdelarna vi bakade i måndags. Det har varit dagens händelse, vi har inte hunnit något annat förutom en och annan maskin tvätt. I år är huset stort, så stort att det är svårt att hitta en tvååringssäker plats för det. Hon har redan stulit lite av dekorationen och ätit upp. Dessutom har huset redan råkat ut för ett missöde, någon (typ stora barnen) spillde ut vatten på bordet där det stod och torkade inte upp, så nu är stora delar av bottenplattan genomblöt och helt geggig. Mellanungen har ju tänkt inreda och leka med legofigurer i huset, så ett sunkigt innergolv är ju inte så lämpligt.

Torkar det bättre om man blåser med hårtork, tro? Annars får vi operera bort den och ersätta med en ny bit pepparkaka från finbaket vi ska göra någon gång innan jul. Det tar aldrig slut det här pepparkaksbakandet. Två dagar för att göra ett hus, och sen har vi kvar en kväll för att göra egen deg och minst en dag för att baka ut själva kakorna. Jag börjar redan bli lite trött på det. Men det får liksom bli julstökets huvudnummer, pepparkakorna.

Jag lovade ju att visa upp det i bloggen, så här är det. Totalt operfekt perfekt, och lite slarvigt som det gärna blir i vår familj. Och taket behöver kanske lite stöttor så småningom. Men snart ska legofigurerna flytta in, och kanske ska det snöa lite på huset också.  Ja, någonstans måste det ju snöa. Annars är ju vattenskadan helt i linje med årets decemberväder.

Utsida.

Insida.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar