torsdag 30 augusti 2012

Det hade varit värre om man såg all skit hela tiden

Ibland är jag så förundrad över hur saker kan försvinna hemma hos oss. Vi bor ganska litet, 4 små rum och ett kök, ingen källare, ingen tomt, nästan inga garderober. Vi använder alla kvadrameter hela tiden. Det finns inga skrymslen att gömma sig i, ju! När man har rotat runt i den enda garderoben man kan gå in i, letat i tamburen (eller vad heter det, vi har en hatthylla och lite krokar i hallen) bland jackor, overaller (japp, även på sommaren), regnkläder och cykelhjälmar, så borde en gympapåse från i våras vara funnen. Visserligen förlorade jag en orange flytväst i den där garderoben förra sommaren, och återfann den ett halvår senare, men det är ändå bara vissa på ställen jag rimligen kan ha knökat in den där gympapåsen. Helt borta.

Tills ikväll när jag tog en dusch och den plötsligt hänger på handdukskroken framför nästan. Hela sommaren har den hängt bredvid duschhandduken som jag använder varje morgon. Den var alltså aldrig borta, den var bara osynlig. Våra saker har utvecklat förmågan att göra sig osynliga, vilket om man tänker efter är en väldigt värdefull förmåga för fula gympapåsar, otympliga flytvästar och annat skräp som ligger, hänger, står och dräller överallt. Bra jobbat!

2 kommentarer:

  1. Ha Ha, jag är övertygad om att vi, precis som Pettson har mucklor som flyttar runt saker här hemma... Men det är en bra teori att de blir osynliga också... Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh, Pettsons mucklor är ju fantastiska. De känns så hemtrevliga :-), ska tänka på dem nästa gång jag letar efter något.

      Radera