lördag 8 december 2012

Orealistiskt

Ibland är det så lugnande att fundera över orimliga projekt. Eftersom de aldrig kommer hända behöver man inte ha beslutsångest och inte ta ansvar. Ja, man behöver ju inte göra något överhuvudtaget, mycket bekvämt. Dagens orimliga projekt är följande scenario:

Vi köper grannens tvåa för ett överkomligt pris (ha ha) när han säljer den (kommer antagligen aldrig att hända, han är inte typen som flyttar). Sen får vi tillstånd från styrelsen att göra en öppning (i den bärande väggen) mellan den gamla lägenheten och den nya (tveksamt om de tillåter). Vi gör inte om så mycket i tvåan, men barnen kan få varsitt rum, eventuellt får någon bo i köket. Det blir en helknasig men väldigt mysig lägenhet tycker hela familjen (ha ha igen, ense är vi typ aldrig, och det är bara jag som gillar knasiga idéer). Massa plats för böcker, gympapåsar, trasig strumpor och för barn som vill vara ifred. Samt för alla vänner som vi då kommer orka ordna stora kalas för och spontaninbjuda på middag när andan faller på (en gång vart femte år). Det är nog rätt bra om det här projektet förblir en dagdröm.

2 kommentarer:

  1. Yeah, den där gick precis in under rubriken dagdröm... Det finns de som tänker samma orimligheter men tror att det är rimligt, som att julen alltid är mysig och att grunden för syskon är att de inte bråkar... Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det gäller att ha ordning på sina förväntningar - orimliga förväntningar är besvikelsens moder... ;-). Förväntar man sig magsjuka och tjafs kan man få det riktigt trevligt :-). Kram!

      Radera