måndag 29 september 2014

En ny fas

Ja. Som synes går det inte så bra för den här bloggen just nu. Jag är ganska färdig med den i den form den är nu känns det som. Jag har skrivit om mina (ibland stolta) tillkortakommanden, jag har skrivit vardagsbetraktelser med konstig vinkel, jag har skrivit om feminism, genus och barnuppfostran. Varvet runt.

Det finns några alternativ. Annonsera nedläggning. Låta bli att annonsera nedläggning och låta den flyta runt helt avhuggen. Nylansera i ny form.

Jag började blogga 2011. Då hade jag småbarn fortfarande, men hade en lite kreativ lust som inte fick utlopp. Som ville berätta om stolta misslyckanden, olösta grubblerier, vardagsstök utan skam och ärliga kroppsskavanker. Jag vet inte om det beror på att jag om en dryg vecka fyller 40 år, eller att min över 10 år långa småbarnsperiod nu är över, men jag tänker andra tankar nu också, faktiskt. Jag konstaterade igår att jag har varit gravid eller haft barn under tre år oavbrutet under ganska exakt 10 år. Men nu är yngsta 5 och det är faktiskt skillnad. Det tog tydligen två år att upptäcka det, men det bor inga småbarn här längre (eller var går gränsen på småbarn?). Även om jag fortfarande blir galen på att två till tre ungar hänger på mig och vill ha uppmärksamhet samtidigt så tänker jag mer utåtriktat nu. Ut-ur-bubblan-fasen. Jag tänker politik, jobb, samhällsfrågor (till skillnad från politik?). Ibland tillsammans med mina barn, vilket är väldigt häftigt. (Älskar att ha stora barn!)

Ska jag börja blogga samhällsfrågor? Ibland tänker jag det. Är inte helt säker på att jag vågar, och inte heller helt säker på att jag vill låta den här nakna bloggen ligga öppen för angrepp om jag säger saker som inte alla håller med om (vilket jag i såna fall definitivt skulle göra). Jag ska tänka ett varv till. Men det är inte helt osannolikt att den här bloggen blir något annat. Något som handlar om feminism, miljö, och segregation.

Återkommer.


1 kommentar:

  1. Känner igen mig i dina tankar. Min Blogg är inte alls en Kaosblogg på det sättet längre. Och även om folk säger små barn små bekymmer så är det vissa saker som blir mycket lättare av att barnen blir större. Jag har tänkt en massa gånger att "nu kommer Bloggen att självdö" men det är som att den vägrar göra det. Mer samhällsfrågor och betraktelser har det blivit och det är skönt att fortsätta uttrycka sig i ord. Eftersom jag inte har en halv miljon läsare så blir debatten inte så stor, jag tror snarare att de som inte håller med slutar läsa.

    Eftersom man är drottning på sin Blogg får man själv bestämma om man fortsätter och i vilken utsträckning och vad man i så fall skriver. Jag tycker hur som helst att det varit/ är kul att följa dig och att du skriver bra. Kram på dig

    SvaraRadera